Παράκαμψη της πλοήγησης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 'EUROSCAPES’ | ΔΕΚΑ ΤρικάλωνΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 'EUROSCAPES’ | ΔΕΚΑ Τρικάλων

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 'EUROSCAPES’

Στα πλαίσια του Προγράμματος “EUROSCAPES” (http://www.euroscapes-eu.org) πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2012 στην πόλη Marne-la-Vallée Val Maubuée (κοντά στο Παρίσι) της Γαλλίας, στις όχθες του ποταμού Μάρνη, η τελική συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος. Συνολικά, στο Συνέδριο συμμετείχαν εταίροι από 13 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ) Τρικάλων.

Το Συνέδριο εγκαινίασε ο Πρόεδρος του συντονιστή εταίρου (SAN) κος Paul Miguel, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εταίρους για τη συνεισφορά τους στο Πρόγραμμα κι έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου. Στη διάρκεια της συνάντησης κάθε εταίρος παρουσίασε εν συντομία τα Τοπικά Σχέδια για τη Διαχείριση του Αστικού και Περιαστικού Περιβάλλοντος (LMP – Local Management Plan) και τις καλές πρακτικές σχετικά με την κοινή μεθοδολογία του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS – Geographic Information System).

Μεταξύ των ομιλητών, ήταν η κα Dejant-Pons, επικεφαλής του Τμήματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Σχεδιασμού Τοπίου και Χωροταξικού Σχεδιασμού η οποία παρουσίασε μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών της Ευρώπης για τη διαχείριση του Περιβάλλοντος κι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο του παρόντος έργου. Επίσης, ο κος Akos Szabo, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Γραμματείας (J.T.S. – Joint Technical Secreteriat) του INTERREG IVC παρουσίασε την πορεία των 194 συνολικά Προγραμμάτων αυτής της κατηγορίας παραθέτοντας κοινωνικο-οικονομικούς δείκτες, συνοπτικά επιτεύγματα καθώς και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα των έργων “INTERREG VC” της επόμενης περιόδου 2014-2020.

Από πλευράς της ΔΕΚΑ, η Προϊσταμένη Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού, κα Μαρία Τάτσιου ανέλυσε την οικονομική διαχείριση του προγράμματος, ενώ από την πλευρά της e-Trikala Α.Ε., ο κ. Αθανάσιος Μπαλλής παρουσίασε τα τεχνικά θέματα και οφέλη του Δήμου Τρικκαίων από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Αστικού και Περιαστικού Περιβάλλοντος, αποσπώντας εύσημα για τον εμπεριστατωμένο σχεδιασμό. Κλείνοντας ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ, χειρουργός κ. Γρηγόριος Καρκανιάς υπογράμμισε την ανάγκη και σπουδαιότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων, ενώ εστίασε και στις δυσκολίες που υπάρχουν ανάμεσα στο σχεδιασμό μιας πρότασης μέχρι την τελική υλοποίησή της.

Με τη λήξη της συνάντησης όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι συμμετείχαν στη φύτευση δένδρου συνεργασίας και τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας στο πάρκο της περιοχής, όπου στο εξής κάθε επισκέπτης θα μπορεί να διαβάσει το σκοπό του Προγράμματος και να δει την γεωγραφική κατανομή των εταίρων, μεταξύ των οποίων και τα Τρίκαλα.