Παράκαμψη της πλοήγησης

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΗ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | ΔΕΚΑ ΤρικάλωνΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΗ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | ΔΕΚΑ Τρικάλων

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΗ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΗ ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εκδήλωση για την απονομή Πιστοποιητικών Πληροφορικής KeyCERT πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΚΑ Τρικάλων, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.
Τα Πιστοποιητικά απονεμήθηκαν σε 95 παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», που πέτυχαν στις εξετάσεις αξιολόγησης του προγράμματος keyCERT Kid IT.
Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΑ Τρικάλων κος Τραγάνης Σταύρος και ο διευθυντής κος Σιακαβάρας Ιωάννης.

Το παιδικό πρόγραμμα KeyCERT kid IT απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού ανεξάρτητα από το επίπεδο των γνώσεων τους και περιλαμβάνει τέσσερα (4) επίπεδα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
 1ο επίπεδο KeyCERT kid IT Preliminary
 2ο επίπεδο KeyCERT kid IT Intermediate
 3ο επίπεδο KeyCERT kid IT Lower
 4ο επίπεδο KeyCERT kid IT Advanced
Για το κάθε ένα από τα παραπάνω επίπεδα υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό.
Η εκπαίδευση και η αξιολόγηση διενεργείται αποκλειστικά στα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα, όπως έχουν γίνει οι αίθουσες πληροφορικής των ΚΔΑΠ.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
 Να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις έννοιες και την χρήση του Υπολογιστή.
 Να δώσει την ευκαιρία στους γονείς να επιλέξουν ένα πρόγραμμα για την εισαγωγή των παιδιών τους στην κοινωνία της Γνώσης.
 Να παρέχει τη δυνατότητα ποιοτικής, άρτιας και μετρήσιμης εκπαίδευσης για τους μαθητές του Δημοτικού.

Και την τρέχουσα σχολική χρονιά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) εφαρμόζεται το πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, αξιολόγησης και πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής «KeyCERT kid IT» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.